Oreokake – oppskrift

I går sto jeg på å lagde verdens beste oreokake! Bare fordi jeg fikk lyst på, fikk egentlig lyst på natt til fredag, men fikk ikke kjøpt alt før fredag og da kom jeg så seint hjem og det var noe problemer med kjøkkenmaskinen min og jeg var så stuptrøtt at jeg bare sto å grein fordi den maskinen ikke funket. Er ikke lett å være høygravid med masse hormoner. Den er i orden, det var bare jeg som hadde montert delen jeg skulle bruke, feil. Mamma og pappa kom heldigvis til unnsetning og reddet meg så jeg fikk laget kaken!
Kan ikke huske å ha laget oreokake før egentlig, men dette er definitivt den beste kaken jeg har laget so far i mitt liv! Så denne oppskriften skal lagres og selvfølgelig deles med dere!

♦Bunn:
300 g oreokjeks
100 g smør

♦Fyll 1:
200 g kremost (philadelphia)
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g oreokjeks

♦Fyll 2:
2 pk lys sjokolademousse
2dl kremfløte (til moussen)
2dl helmelk (til moussen)

♦Pynt:
Oreokjeks (brukte rester fra pakke nr.3)

♦Ha oreokjeks i en food prosessor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.  Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene i en rund kakeform. Sett kaken i kjøleskapet i 30 min.

♦Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

♦Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald kremfløte og melk (som anvist på pakken). Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

 ♦Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over grovt hakkede oreokjeks til pynt. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg