Byttet plattform

I går valgte jeg å bytte bloggplattform. Blogg.no har bare ødelagt så mye, jeg får ikke endret design som jeg vil og statistikken her er bare helt merkelig, jeg forstår egentlig ingenting. Så da byttet jeg over til NOUW og kunne ikke vært mer fornøyd!

Alt er tusen ganger bedre der og det er mye enklere å oppdatere bloggen der, både via telefonen og pc. Håper det vil følge meg der istedenfor! Du finner bloggen ved å trykke på bilde!

Oreokake – oppskrift

I går sto jeg på å lagde verdens beste oreokake! Bare fordi jeg fikk lyst på, fikk egentlig lyst på natt til fredag, men fikk ikke kjøpt alt før fredag og da kom jeg så seint hjem og det var noe problemer med kjøkkenmaskinen min og jeg var så stuptrøtt at jeg bare sto å grein fordi den maskinen ikke funket. Er ikke lett å være høygravid med masse hormoner. Den er i orden, det var bare jeg som hadde montert delen jeg skulle bruke, feil. Mamma og pappa kom heldigvis til unnsetning og reddet meg så jeg fikk laget kaken!
Kan ikke huske å ha laget oreokake før egentlig, men dette er definitivt den beste kaken jeg har laget so far i mitt liv! Så denne oppskriften skal lagres og selvfølgelig deles med dere!

♦Bunn:
300 g oreokjeks
100 g smør

♦Fyll 1:
200 g kremost (philadelphia)
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g oreokjeks

♦Fyll 2:
2 pk lys sjokolademousse
2dl kremfløte (til moussen)
2dl helmelk (til moussen)

♦Pynt:
Oreokjeks (brukte rester fra pakke nr.3)

♦Ha oreokjeks i en food prosessor sammen med mykt smør. Kjør på full hastighet til en jevn masse.  Trykk kjeksmassen løst ned i bunnen og ut i kantene i en rund kakeform. Sett kaken i kjøleskapet i 30 min.

♦Rør sammen kremost og melis. Pisk kremfløten til krem og vend inn i osteblandingen. Ha ca 2/3 av ostekremen over kjeksbunnen i kakeformen. Stikk grovt hakkede oreokjeks ned i ostemassen. Sett i kjøleskapet i 30 min.

♦Pisk sammen sjokolademoussepulveret og kald kremfløte og melk (som anvist på pakken). Ha sjokolademoussen over ostekremen i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.

 ♦Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over grovt hakkede oreokjeks til pynt. La kaken stå i kjøleskapet i 1 time.

Vognpynt

I går var jeg med mamma og min lillesøster på Bergen sitt julemarked. Det var utrolig koselig! Jeg har ikke vært på det før, så det var vell på tide nå. Det var så masse fint der! Jeg fikk smakt karamellisert eple, churros og kakao, vell verdt all gåingen, haha! Var helt gåen når vi kom hjem igjen, men da sov jeg ekstra godt i natt.

Uansett! Det var en bod der med masse fint, vognpynt, smokkelenke, biteleke osv, som en dame hadde laget. Mamma kjøpte denne super fine vognpynten til lillegutt. Nå har jeg funnet en side som selger sånt så man kan lage det selv, til og med navn! Og det skal jeg gjøre, en dag. Da blir det smokkelenke og tyggeleke tenker jeg, og selvfølgelig skal navnet hans være på en ting ♥ Ny hobby kanskje?

Jeg skjønner ingenting

Jeg forstår INGENTING av blogg.no lengre. Jeg la merke til via telefonen at jeg plutselig ikke hadde noen lesere, noe jeg aldri har hatt, selv da jeg ikke blogget på flere måneder, så da begynte jeg å lure. Jeg har fått med meg at blogg.no har holdt på å endre på ting og tang de siste to eller tre ukene, men at det skulle bli SÅ mye endring, trodde jeg ikke. Det kommer nok til å ta litt tid før jeg får teken på dette igjen, for dette er helt urdisk.
Ser også at bloggdesignet er helt vekke, og jeg finner ikke ut hvor jeg får endret på det eller lagt til nytt, det går tydeligvis ikke an å velge bloggdesign selv lengre? Nei vet du hva, blogg.no er nå ødelagt.

Gravidoppdatering – 39uker

Termin: 27.12.18

På vei: 38 + 1

Igjen til termin: 16dager igjen!

Kjønn: Gutt

Navn: Har navn klart, men avslører ikke før den lille er født ♥

Aktivitet i magen: Han har det veldig trangt, men gir daglig beskjed på at han lever og trives, masse knuffing og flytting av rumpen!

Babyens søvnmønster: Jeg tror han sover når jeg sover faktisk, merker mest bevegelser på morningen og ettermiddag og litt på kvelden.

Vann/ hevelser i kroppen: Nei, heldigvis sluppet unna dette nå i slutten av svangerskapet, var jo veldig plaget en stund i andre trimester, men ikke nå lengre.

Mors søvn: Jeg sover ufattelig godt for tiden, sover lenge og godt. Hender jeg våkner fordi jeg får sinnsykt vondt i ryggen, men da er det bare til å bytte side å sove videre, også er det ikke behagelig å snu seg pga bekkenløsningen, men jeg snur meg ikke i søvne lengre, så da går det fint, haha! Våkner ofte av at jeg må på do og, men alt i alt sover jeg ufattelig godt.

Humør: Jeg er veldig grinete og blir lett stresset for tiden, ellers er jeg rolig og nesten litt “care” (?).

Nytt utstyr denne uken: Ingenting, men det er fordi jeg har alt!

Utstyr som enda mangler: Ingenting, nå har jeg absolutt alt jeg vil trenge.

Vektøkning: 26,5kilo.

Neste kontroll: 18.12.

Plager: Sliten, klarer ikke barbere meg lengre, tung i hodet, varm og kald om en annen.

Strekkmerker: Har fått litt mer på lårene, ellers er det samme som før, lår, pupper og hofter.

Kynnere: Er begynt å bli litt plaget med ofte kynnere, men de er ikke spesielt vonde eller ubehagelig lengre, jeg må bare passe på strekke meg sånn at det blir “plass” til kynnerne, haha!

Barnerom: Babyen kommer til å sove på samme rom som meg, lurte på samsoving de første ukene eller mnd, vi får se!

Tanker om fødselen: Jeg er fortsatt helt rolig ang fødselen og tenker ikke spesielt over det, eneste jeg har tenkt mer på en smertelindringsform. Blir mer og mer sikker på at jeg skal prøve meg uten epidural og mer og mer sikker på at jeg vil prøve badekar.

Cravings: Fortsatt iskaffe, må ha en hver morning.

Høygravid: Japp.

Utålmodig: Ekstremt utålmodig! Jeg vil ha gutten ut!

Sykehusbag: Den ble jeg endelig ferdig med i dag, eneste jeg må huske på, på dagen, er at jeg må pakke med tannkost, deo, hudkrem, mobillader og kameraet.

Tungt: Ja, altså, okei, her er ett eksempel: Jeg skulle barbere beina forje uke, endte opp med å måtte sitte på gulvet og gjøre det, selv da var det vanskelig å treffe alle plasser fordi jeg ikke er like myk som jeg pleide å være. Også når jeg da skulle reise meg igjen måtte jeg krype ut av dusjen og holde meg opp etter vaskemaskinen for å komme meg opp! Et øyeblikk trodde jeg at jeg måtte ringe noen for å hjelpe meg, noe som bare hadde vært flaut siden personen da måtte brutt seg inn ytterdøren siden den var låst og så sett meg naken, takk gud jeg kom meg opp på egen hånd. Men det gjør jeg ikke igjen!

Hjemmeheklet babyteppe – ferdig

Vet ikke om noen husker at jeg hadde begynt på et babyteppe? I alle fall, jeg ble ferdig for en stund siden og nå har jeg også fått vasket det og pakket det ned i fødebagen! Er så stolt over meg selv som faktisk har heklet et helt babyteppe, jeg har aldri blitt ferdig med noen av hekle eller strikkeprosjektene mine, men det ble jeg nå. Og det ble så fiiiint ♥ 
Nå husker jeg ikke hvilken oppskrift jeg brukte til å hekle kanten, men hvis noen virkelig vil ha oppskriften kan jeg heller finne den seinere og lage ett nytt innlegg, så bare si ifra om dere ønsker oppskriften! 

Gulrot- og søtpotetpuré med kjøttdeig

I går lagde jeg enda noe sinnsykt godt og sunt til middag! Enda en gang med søtpotet, elsker søtpotet ♥ Siden jeg likte det så godt så tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften med dere! Den er ganske enkel å lage. 
4 porsjoner. 

Puré (suppe):

♦800 g søtpotet (3stk ca)

♦2 stk gulrot

♦1 stk løk

♦2 ss olivenolje

♦1 ts malt spisskummen

♦8 dl hønsebuljong (utblandet) , evt. grønnsakbuljong

Topping:

♦400 g kjøttdeig (jeg brukte kyllingkjøttdeig)

♦2 ss olje til steking

♦4 stk reddik

Start med å skrelle søtpotet og gulrot og løk og skjær alt i biter. Kok opp buljongen med olje og spisskummen, så hiver du i søtpotet, gulrot og løk og lar det koke til det blir mykt. Når alt er mykt tar du kjelen av pannen og kjører alt til en jevn puré med stavmikser. Smak til med salt og pepper. 
Så steker du kjøttdeigen (hvis du bruker en uten salt så ville jeg tilført dette for smakens skyld) og skjærer reddik opp i så tynne skiver som du klarer. Du kan også ha til gress- og vårløk om du vil. 

 

Alt ble mer virkelig

Jeg var på ammekurs i går, det ble jeg anbefalt å ta av jordmor og en venninne og jeg må jo videre anbefale det! Jeg har lest mye om amming rundt på facebook i grupper, og på nettet, men den mest nyttige infoen fikk jeg på dette kurset. Plutselig satt jeg der og tenkte “oj, jeg skal snart bli mamma”, som om jeg ikke har tenkt den tanken før, men i går ble den mer opplysende og virkelig. Nesten som om kurset hjalp meg å innse at jeg skal ha en baby snart, jeg skal snart begynne med denne ammingen som hun snakket så mye om. 
Jeg føler meg egentlig enda mer klar for ammingen nå, enn hva jeg var. Jeg har hørt at mange sliter med det, og det er jo ikke noen forutsetning at jeg ikke skal slite med det heller. Men nå føler jeg mer klar for å prøve og gjøre alt jeg kan for å få det til hvis jeg møter på problemer. Jeg skal ikke gi opp ammingen før jeg har prøvd alt for å si det sånn! 
Men selvfølgelig, går det ikke, så går det ikke. Man er ikke en dårlig mor fordi man ikke får til eller ikke vil amme, det må jeg si! Så ikke misforstå meg. Jeg ønsker å få til ammingen for nærheten og kosen og båndet sin skyld. Jeg har dog fått det inn i meg at det sikkert blir tøft den første uken i hvert fall, men det får bare bli tøft, for jeg skal amme. 
På torsdag skal jeg på fødselsforberedende kurs sammen med mamma, og det gleder jeg meg til! Håper det kurset blir like opplysende som ammekurset var. 

Vugge

Nå fikk jeg endelig stelt i stand vuggen så den er klar til lillegutt kommer! Han skal selvfølgelig ikke sove med alle disse bamsene, haha! De er bare lagt oppi der for pynt foreløpig. 
Denne vuggen ble laget av min oldefar da jeg ble født, så den har jeg sovet i, og nå skal snart min sønn få sove oppi der, som hans tippoldefar har laget! Tippoldefar lever enda, så det er litt spesielt og fint. Men om lillegutt skal sove så mye oppi der vet jeg egentlig ikke, jeg har jo tenkt å ha han i sengen med meg, men greit å ha en egen soveplass til han om det skulle være bedre. Det er jo nesten sånt man må finne ut av selv når den tid kommer! 
Kjenner jeg gleder meg så utrolig mye, er så utålmodig på å få møte han, holde han, kle på han, dulle med han og bare leve med han. Alt er egentlig klart for han nå, så nå kan han bare komme, jeg er klar. 

Gravidoppdatering – 38uker

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’}
span.s1 {font: 12.0px ‘Hiragino Sans’}

Termin: 27.12.18

På vei: 37+0 

Igjen til termin: 24 dager!

Kjønn: Gutt 

Navn: Har navn klart, men avslører ikke før den lille er født ♥

Aktivitet i magen: Mye skubbing og dytting, merker at han har dårlig plass for å si det sånn! Selv føles magen min helt øm på høyre side siden han presser rumpen sin ut hele tiden, ribbeina mine får også gjennomgå av og til, men det gjør ikke vondt heldigvis. 

Babyens søvnmønster: Vet du hva, jeg har faktisk ikke peiling, denne gutten sover når han vil og er våken når han vil. 

Vann/ hevelser i kroppen: Jeg har passet på å drikke 1,5L vann hver dag den siste uken og etter jeg begynte å passe på det har jeg faktisk ikke hatt noe særlig til hevelser! Heldigvis, for de hevelsene er virkelig ikke behagelig, ene paret med sko har blitt helt utvidet etter alle hevelsene jeg hadde før. 

Mors søvn: Jeg sover helt greit, våkner ett par ganger for å gå på do eller fordi jeg har vondt i ryggen eller fordi jeg får noen vonde kynnere, men alt i alt, så sover jeg helt greit. 

Humør: Humøret er bra! Jeg er bare litt sliten og meget lei av den harde magen som er i veien for alt, haha!

Nytt utstyr denne uken: Mamma fant en superfin vippestol med 3 ligge/sitte stillinger og musikk og lys på Finn.no, så nå har jeg vippestol! 

Utstyr som enda mangler: Ingenting, og gud så deilig det er!

Vektøkning: Har ikke vekt hjemme, får kun veid meg hos jordmor og der skal jeg ikke før på fredag igjen, men forje gang hadde jeg gått opp 25kilo totalt.

Neste kontroll: 7.desember

Plager: “Bare” bekkenløsningen som plager av og til + ryggen om natten, ellers går det bra egentlig. 

Strekkmerker: Hofter, pupper og lår.

Kynnere: En del på kvelden, noen vonde på natten, men det går fint!

Barnerom: Babyen kommer til å sove på samme rom som meg, lurte på samsoving de første ukene eller mnd, vi får se!

Tanker om fødselen: Har ingen tanker om fødsel, jeg vil bare bli ferdig så jeg får møte min sønn.

Cravings: Fortsatt iskaffe! 

Høygravid: Japp.

Utolmodig: Ekstremt! Har søkt opp på nettet hvordan jeg kan få i gang fødselen selv faktisk, haha! 

Sykehusbag: Nei altså, den har jeg glemt. Eller, jeg kommer på det men gidder ikke der og da og så glemmer jeg det, men den må jeg vell begynne på snart tenker jeg, haha!

Tungt: Ja altså, jeg sliter skikkelig med å ta på meg sokker, sko, bukse og truse. Klarer ikke løfte på ett bein for da gjør lysken vondt, og jeg rekker ikke ned til føttene uten å sitte og ta beina bak og styre, men det er jo en hel treningsøkt!