Butikkdrama og falsk alarm

Idag har jeg faktisk hatt en god dag! Har ikke hatt så mye smerter i bekkenet som jeg pleier og det sier jeg meg fornøyd med. Har også følt meg usedvanlig oppegående i dag! Har faktisk klart å konsentrere meg med oppgaver og slikt PÅ skolen. Det har jeg ikke klart på en god del uker, haha! Men nå derimot er jeg drit trøtt. Merker at jeg har gjort en god del mer i dag enn hva jeg pleier, det får jeg vell kanskje svi for i morgen, men men, må jo utnytte de gode dagene?

Utenom skole har jeg vært på ukeshandling med familien som vanlig, der ble det litt kaotisk på butikken da en dame rotet fælt med hvilken vogn som var hennes, så hun hadde tatt min og gjort noe annet med en annen sin handlevogn i tillegg, kanskje ikke helt våken? Haha, akkurat der og da tok hormonene mine litt over og jeg ble litt forbanna siden mine to handlenett lå oppi vognen og jeg måtte gå unødvendig mye rundt i butikken for å finne vognen min, da kjente jeg at bekken og rygg ikke ville gå mer for dagen. 
Opplevde også noen sinnsykt vonde kynnere i natt, var helt sikker på at det var rier så jeg lå å telte sekunder og mellomrom og alt mulig, heldigvis var det bare kynnere. Eneste jeg var bekymret for der og da var at jeg ikke ville få vekket mamma, det er jo hun som skal være med på fødselen, haha! Klarte også å forsove meg i en time i dag, kun fordi jeg tenkte å sove 5minutter til etter alarmen var ringt. I hvilket univers funker det å “bare” sove 5minutter til? 

Men alt i alt, en relativt god dag! Nå skal jeg slappe av i sofaen med Greys Anatomy, kanelboller og vann. 

Preggo fashion #2

Dette er en av de mest komfortable kjolene jeg har akkurat nå. Den ser heller ikke så ille ut, egentlig er den ganske fin. Den er kjøpt på Lindex, ikke noe mammakjole dette! Den er egentlig helt perfekt nå på vinteren og, bare ta på en tykk strømpebukse så er man good to go. I alle fall jeg, men jeg er så varm for tiden at det ikke er morsomt engang. 

Hjemmestudier

I dag ville ikke kroppen min være på lag med meg. Jeg brukte 30min på komme meg ut av sengen og holdt nesten på å tisse på meg rett og slett fordi jeg ikke klarte å komme meg ut av sengen og gå 5m til do. Men det gikk fint, ingen uhell skjedd, haha! Bekkenløsningen blir bare verre og verre, å snu seg i sengen om natten begynner faktisk å bli helt umulig. 
Så i dag ble jeg hjemme, turde rett og slett ikke å gå til bussen i frykt for at jeg ville komme halvveis og måtte ha ringt til sykebil for å komme meg hjem igjen. Da ble det heller hjemmestudier i dag! Egentlig liker jeg best å være hjemme å jobbe med skolearbeid, da får jeg konsentrert meg skikkelig, jobbet mye bedre og faktisk bli ferdig med oppgaver og innlevering som jeg ellers ikke får gjort på skolen. Allerede gjort en hel del arbeid, så nå skal jeg slappe litt av med Sophie Elise sin nyeste bok, snart ferdig faktisk, og kanskje litt Greys Anatomy før jeg må jobbe med norsk og engelsk. 

Søtpotetsuppe

I går fant jeg mirakuløst nok, energi til å lage en suppe helt fra bunnen av. Jeg har jo kjøpt en stavmikser for en stund siden som jeg tenkte å bruke til å lage babymat med, men den kan jo brukes til så mye mer og. Derfor handlet jeg inn alt jeg trengte for å lage søtpotetsuppe! Jeg elsker søtpotet, pleide å lage mange middager med søtpotet før, søtpotetfries, søtpotetlasagne osv. Suppen ble så god at jeg tenkte jeg skulle dele den med dere, selv fant jeg oppskrift på matprat. 

4porsjoner

♦500 g søtpotet (jeg kjøpte 2stk)

♦1 stk potet

♦1 stk rød chili

♦2 ss olivenolje

♦1 båt hvitløk

♦1 ts malt spisskummen

♦8 dl hønsebuljong (utblandet) (jeg blandet ut 1L)

♦1 dl matyoghurt (jeg tok i en spiseskje mer en det)

Du begynner med å skrelle potetene og skjære de i små terninger. Så begynner du å koke opp hønsebuljong (1L) sammen med oljen. Så finhakker du chilli og hvitløk. Når vannet med buljongen og oljen har kokt opp hiver du potetene, chilli og hvitløk oppi for å koke til det blir så mykt at du kan presse det. Mens alt koker blander du i spisskummen. 
Når alt er blitt mykt bruker du stavmikseren for å blande alt til en fin røre, når det er gjort har du i matyoghurt og blander det sammen. Smak til med litt salt og pepper. Nå skal suppen være litt kremete og ha en fin oransje farge. Du kan ha til grove brødskiver og fenalår eller spekeskinke, your choice. 
Bon appétit!

Gravidoppdatering – 37uker

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px ‘Helvetica Neue’}
span.s1 {font: 12.0px ‘Hiragino Sans’}

Termin: 27.12.18

På vei: 36+1

Igjen til termin: 30 dager igjen!

Kjønn: Gutt

Navn: Har navn klart, men avslører ikke før den lille er født ♥

Aktivitet i magen: Han strekker masse på seg, hikker en god del ganger om dagen, sparking har avtatt siden han har så dårlig plass nå, men strekking og knuffing er det massevis av! 

Babyens søvnmønster: Han sover faktisk mest om natten, men ikke før midt på natten til morning når jeg står opp, også sover han på ettermiddagen også, men jeg føler han flytter på seg hele tiden, haha!

Vann/ hevelser i kroppen: Hvis jeg har drukket litt for lite en dag og gått mye får jeg veldig mye hevelser, ellers er det bare normalt med hevelser rundt anklene på slutten av dagen, men går vekk med en gang jeg får tatt beina høyt!

Mors søvn: Jeg sover litt her og der utover dagen nå, blir ikke så god søvn om natten da jeg våkner hver gang jeg skal snu meg i smerter og så ligger lillegutt veldig å presser på blæren nå.

Humør: Stort sett har jeg det veldig bra! Er noen dager jeg er umotivert og sliten, men det er vell å forvente nå den siste måneden. Kan lett begynne å grine av alt for tiden, haha!

Nytt utstyr denne uken: Jeg har faktisk alt klart til lillegutt, eneste jeg kanskje vil ha er vippestol, men det får vi se på!

Utstyr som enda mangler: Kanskje vippestol?

Vektøkning: 25kilo totalt.

Neste kontroll: 7.12, nå blir det hver 2.uke fremover.

Plager: Bekkenløsning og hodepine når det er litt tett luft, som på skolen.

Strekkmerker: Lår, hofter, pupper. 

Kynnere: Har noen kraftige på kvelden, men ikke plagsomme og går alltid over når jeg får slappet av!

Barnerom: Babyen kommer til å sove på samme rom som meg, lurte på samsoving de første ukene eller mnd, vi får se!

Tanker om fødselen: Har ingen spesielle tanker faktisk, jeg gleder meg bare til det er over og får begynt på den nye rollen som venter meg, som mamma. 

Cravings: Iskaffe ♥

Høygravid: Japp!

Utolmodig: Eeeekstremt. Vil se min sønn nååå.

Sykehusbag: Har bare lagt frem klær til lillegutt, hehe… Burde vell pakket den nå?

Tungt: Ja, ekstremt. Veldig lite av husarbeid som blir gjort for tiden rett og slett fordi det er for tungt. 

Den beste ansiktsmasken

Nå som vinteren er kommet blir man ofte litt tørrere i huden. Jeg sliter i alle fall med det, vintereksem på hendene og tørr i fjeset. Heldigvis har jeg funnet en mirakelkur nesten, for å holde huden fuktig hele året! Denne ansiktsmasken fra Clarins, SOS Hydra, er sinnsykt god. Jeg pleier å sitte i 30min til 1time med den bare fordi den er så avkjølende og pleiende. Man kan også sove med den som en sovemaske, selv føler jeg at jo lengre man sitter med den, jo bedre funker den. 

Har dere en favoritt ansiktsmaske?

Hentesett til baby

Som jeg sa i babyshower innlegget, så har mamma strikket ett kjempe fint hentesett til babyen og det vil jeg selvfølgelig vise dere. Han kommer til å dra hjem fra sykehuset i dette! Gud som jeg gleder meg til jeg får holde han og se han, kle på han og kose med han. 

Han er allerede det beste som har skjedd meg, og han er ikke engang kommet til verden! 

CalvinKlein

Jeg kjøpte mitt første CalvinKlein undertøyssett for noen uker siden. Å herregud… Jeg har aldri gått med noe mer komfortabelt undertøy i hele mitt liv. Strammer ingen steder og stoffet er så behagelig. Siden jeg kjøpte mitt første sett har jeg kjøpt flere sett og til og med thights, haha! 

Idag får jeg besøk av to venninner, vi skal nok bare sitte og slappe av med film og middag seinere, så det blir koselig!

Bio-oil

Det er jo ikke hemmelig at man får, eller kan få, strekkmerker under ett svangerskap. Man legger på seg og huden strekkes, spesielt rundt magen. Nå har jeg lagt ekstremt mye på meg så jeg har fått en god del strekkmerker på hofter, lår og spesielt puppene… Er ikke spesielt glad for det, men men! Jeg får gjøre det om til noe gøyt, som å teste ut bio-oil som jeg ikke har hatt brukt for før nå! Nå kan jeg endelig prøve ut produktet og se om det faktisk funker. Vurderte å legge ut bilde av strekkmerkene på puppene og, men det tenker jeg blir for drøyt for en gangs skyld, haha! 

Det står man skal bruke det i 3mnd før man kan se noe resultater, så det skal jeg nå gjøre. Hver dag, morning og kveld, frem til februar. Da tar jeg nye bilder og ser om det er noe forskjell! Da er jeg jo ikke gravid lengre heller så det kan jo spille inn og gjøre at strekkmerkene blir mindre synlig, men men. Jeg skal nå teste ut produktet likevel. 

Noen som har noen erfaring og kan si med hånden på hjertet at det funker?

Babyshower

Forje søndag ble jeg overrasket kraftig. Jeg forventet absolutt ingen babyshower, hadde slått meg til ro med at det ikke ville komme faktisk. Jeg har ikke akkurat mange venner, i hvert fall ikke mange ekte og virkelige venner som er der for meg, MEN, de jeg har slo virkelig til! Jeg kom til venninnen min og forventet egentlig en ganske avslappet søndag med ansiktsmaske, skrekkfilm og snop, hadde til og med tatt med meg ansiktsmaske for anledningen. 

Men der ble jeg lurt! Egentlig forstår jeg ikke hvorfor jeg ikke skjønte det, for hun røpte seg selv ganske mange ganger når jeg tenker meg om. Som f.eks at typen hennes skulle helt ut til Os for å hente noen bildeler hos sin onkel, han har ikke familie på Os, men derfor kunne han hente meg på formiddagen så jeg slapp å sitte på buss i 1,5t. Hun skulle også ha meg til å gå med kjole, når jeg spurte hvorfor fikk jeg som svar at vi kunne ta bilder av meg, og jeg var helt med! Jeg kom ikke i kjole da, det følte jeg ikke for når dagen kom, men jeg fikk låne en kjole så vi fikk tatt noen bilder likevel.

Så der kom jeg, klar for en avslappende dag, men så var alt pyntet med ballonger, cupcakes og gaver, og min mor, søster og to venninner sto og ventet. Jeg ble faktisk så overrasket at jeg ble målløs og endte opp med å grine, og det har aldri skjedd før. Grine av glede altså! 

Fikk så masse fint av dem, jeg er helt rørt over at jeg har så gode mennesker rundt meg ♥ Han fikk en del klær, teppe, sokker, sutteklut og bitering, babynest som mamma har vært så flink å sy, hun har også strikket hentesett og den fine grønne bodyen med ender på, tror også hun har sydd ene buksen også men jeg er ikke sikker, mamma er såpass flink at det vanskelig å skille mellom kjøpt og hjemmesydd av og til! Fikk også en bleiekake så nå har jeg en haug med bleier til den første tiden, det blir vell brukt opp regner jeg med, haha! Fikk også regntrekk til barnevognen + ett sånt bånd med refleks som jeg fester i min arm og vognen, så hvis jeg sklir og glipper vognen henger den i alle fall på armen min! Han fikk også en kjempe fin body med print på, print av babyboy, føtter og navnet hans, navnet hans er selvfølgelig ikke vist her, det er hemmelig til han blir født. 

Kunne ikke bedt om en bedre babyshower med bedre mennesker ♥