Første møte med jordmor

I dag hadde jeg første møte med jordmor. Ble veldig godt tatt i mot og fikk masse nyttig info ang ting jeg burde gjøre i graviditeten. Fikk også være med i ett nytt program som går ut på at jeg får ekstra oppfølging gjennom graviditeten og tiden etter fødsel siden jeg er alene. Da blir det ett hjemmebesøk av jordmor og helsesøster før fødsel, og så kommer helsesøster på hjemmebesøk en gang i uken i seks uker etter fødsel bare så jeg får litt hjelp med en nye tilværelsen og noen å snakke med. Jeg sa ja takk, tar i mot all hjelpen jeg kan få! Skal innrømme at det hadde nok vært litt enklere for meg om jeg ikke var helt alene med dette, men jeg er klar for utfordringen og gleder meg mye uansett! 

Så i dag etter timen min hos jordmor dro jeg på Lindex og skikket litt på babyklær. Fant det søteste settet med panda på! Gleder meg så mye til jeg begynner med alt av innkjøp til lillegutten. Også tenk at jeg snart er halvveis i svangerskapet! Tiden går så fort plutselig. Men bra er det, for da er det ikke så altfor lenge til jeg har min sønn i armene mine♥

Leilighetstour #2 – video

Nå har jeg siden søndag kveld prøvd å laste opp den videoen til dere. DET tok jammen tid! Skal ikke skryte så mye av internettet her altså, hehe… I alle fall! Har er leiligheten min, er ikke helt ferdig med den enda, men det kommer vell etterthvert. Det tar tid å bygge seg ett hjem! Håper dere liker videoen og at jeg ikke var altfor klein.. haha!

_AlZ3QcVaXs

 

 

Det er en…

Idag var jo jeg på den ordinære ultralyden. Der fikk jeg vite kjønn og om alt så bra ut. Og joda, alt så kjempe fint ut! Jeg ble fremskyndet 5 dager, så jeg er 19uker på vei i dag og ny termin er 27.12.18, blir spennende å se når han kommer! Og ja, det er en gutt, akkurat som jeg trodde og følte ♥

Gleder meg så ufattelig mye, plutselig det bare litt under 5mnd til lille prinsen min kommer med mindre jeg går overtid selvfølgelig! Graviditeten ble mer virkelig for meg nå, selv om jeg fortsatt ikke kan tro at jeg blir guttemamma i desember! 

100% hjemmelaget middag – oppskrift

På søndag lagde jeg en helt hjemmelaget middag, blomkålsuppe og brasilianske ostebrød! Det var kjempe godt og vell verdt tiden og oppvasken. 

Blomkålsuppe
Jeg har ikke peiling på hvor mye av alt som skal til, her må man bare prøve seg frem rett og slett!
♥Kok opp blomkål og stilker for seg selv.
♥Smelt så smør.
♥Hell vannet fra blomkålen ut når du kjenner de er litt myke, ikke for myke!
♥Så må du helle i fløte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smør og litt mel og litt kraft fra stilkene. Altså må du kjenne deg til både konsistent og smak her helt uten noe så og så mye dl og ml og ts og ss.
♥Jeg brukte også litt salt og pepper for å få litt mer smak på! Når du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomkålen. 
♥Jeg brukte 3dl matfløte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte også ett helt blomkålhode. Smøret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og så er det bare å smake og føle seg frem, haha! 

Basilianske ostebrød
2,5 dl H-melk
1,25 dl nøytral olje, f.eks. raps
1 ts salt
3 dl tapiokamel (fås kjøpt i asiatiske butikker)
2 store egg
3 dl revet parmesanost

♥Sett ovnen på 230 grader.
♥Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rør av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rør godt. Deigen vil være kornete dette tidspunktet.
♥Hell deigen over i en kjøkkenmaskin og la den avkjøles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta på den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal nå være veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt løs bolledeig.
♥Nå skal deigen deles i fine brød. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom på bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet før du tar en ny bit av deigen.
♥Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brødene har hevet seg, er tørre på utsiden og de begynner å bli gyllenbrune under. Avkjøl i noen minutter før de spises varme.

Svar på spørsmålsrunden

Ble ikke mange spørsmål denne gangen men men, jeg svarer de få jeg har fått! Har fått en del unødvendige spørsmål også, f.eks om jeg vet hvem barnefar egentlig er. Ett spørsmål ingen andre enn mine nærmeste venner, familie og barnefar trenger svar til faktisk. Så det svarer jeg ikke på rett og slett fordi hvem barnefar er, er min sak, mitt privatliv. Håper det er forståelig, hvis ikke var det synd. 

Hvor gammel er du?
-Jeg er 21år, blir 22år i desember!

Er det et spesielt kjønn du ønsker på babyen?
-Jeg synes nesten dette spørsmålet blir feil å spørre noen egentlig. Blir sånn at hvis jeg svarer at jeg ønsker en jente men får en gutt så er jeg skuffet over det liksom? Men joda, jeg ønsker meg jente fordi jeg vil bruke ett navn jeg har hatt klart i flere år, MEN jeg blir like glad for en gutt! Håper jeg får vite kjønn i morgen, hvis ikke er det ikke krise. En frisk baby er alt jeg vil ha ♥

Kommer barnefar til å være i babyen sitt liv eller skal du være åleine mamma?
-Jeg blir alene mamma av fri vilje egentlig. Det siste jeg trenger er en mann å forholde meg til nå når jeg skal fokusere på babyen og skolen de neste årene, og det gleder jeg meg til! 

Fest og gravid

I går hadde min gode venninne Alice bursdag og ble 22år! Som det er hvert år ble det bursdagsbesøk med hennes familie, og meg selvfølgelig. Jeg har alltid vært med på det med hennes familie, hennes far regner visst meg som hans andre datter, haha! Vi har kjent hverandre i 11år nå til høsten så det forklarer kanskje litt. Men ja, Det er masse mat og kake og drikke! Er ikke ukjent å bli litt småbrisen, erhm full, på disse besøkene, haha! Men, siden jeg er gravid var jeg edru sammen med storebroren som kjørte. Det var gøy, jeg kom ikke hjem før tolv i natt og da hadde jeg allerede vært stuptrøtt siden klokken ni, så jeg var helt død når jeg kom hjem og fjernet sminken fortere enn ett blunk og la meg til å sove. Kjennes ut som om jeg har vært ute på fest og drukket meg halvt død egentlig fordi jeg er så sliten nå. Er det sånn det er å være gravid og være med på “fest”? 

Idag skal jeg ikke gjøre en dritt annet enn å sitte i sofaen og slappe av med sjokolade og capri-sun jeg fikk av Alice i går, også skal jeg bake litt seinere som jeg sikkert kommer til å legge ut her seinere. Tenkte også jeg skulle filme leilighetstour´en siden jeg er så godt som ferdig, i alle fall så godt som jeg kan bli før babyen kommer og jeg blir flinkere til å dekorere. Tenkte også jeg skulle få svart på spørsmålene jeg har fått av dere.


Gravidoppdatering – 18uker

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; color: #454545}
span.s1 {font: 12.0px ‘Hiragino Sans’}

Ser godt at magen har vokst den siste uken. Derfor har jeg også fått meg gravidbukser nå siden ingen av de andre buksene mine passer meg lengre. Nå er det ikke lenge til jeg får se den lille igjen, og gud som jeg gleder meg! 

Termin: 1.1.19 

På vei: 18 fullgåtte uker i dag ♥

Igjen til termin: 157 dager igjen.

Kjønn: Får  vite det på mandag, gleder meg sånn! 

Navn: Har navn klart til både gutt og jente, men avslører ingen av de før den lille er født ♥

Aktivitet i magen: Har begynt å kjenne litt bevegelser i ny og ne. Føles ut som bobler og noe som ligner på leamus i magen.

Babyens søvnmønster: Leste nettopp at babyen ikke har noe søvnmønster før man kommer i uke 20 ca, eller etterpå. 

Vann/ hevelser i kroppen: Ingenting denne uken heller heldigvis!

Mors søvn: Jeg sover MYE. Men sover veldig lett, blir vekket at fuglene, Sunshine som mjauer svakt utenfor døren, at kattene går utenfor…

Humør: Har det veldig bra, er bare glad.

Nytt utstyr denne uken: Stellebord! 

Utstyr som enda mangler: Alt utenom stellebord og vugge, haha.

Vektøkning: Vet ikke, er nok en kilo eller to eller mer siden sist legebesøk som snart er en mnd siden allerede. 

Neste kontroll: På mandag er det ultralyd og tirsdag er det jordmor!

Plager:  Har faktisk vært veldig plaget med hodepine og stiv nakke denne uken, ellers er alt fint.

Strekkmerker: Ingen enda heldigvis!

Kynnere: Har ikke hatt noen kynnere denne uken.

Barnerom: Babyen kommer til å sove på samme rom som meg, lurte på samsoving de første ukene eller mnd, vi får se!

Tanker om fødselen: Har fortsatt ikke fått helt panikk over smertene som kommer, det er enda en stund til og jeg gleder meg bare til å få min baby i armene ♥

Cravings: Sjokomelk og spicy nudler.

Høygravid: Det er enda leeenge til.

Utolmodig: Bare på at magen skal bli større og jeg får kjenne skikkelige spark!

Sykehusbag: Enda en god stund til jeg skal begynne med det. 

Tungt: Nei, ikke i det hele tatt. 

Sommer i Norge på sitt beste

Idag har det vært så varmt og fint vær at mamma kom å hentet meg så vi kunne bade og sole oss litt i dag. Det var selvfølgelig sinnsykt deilig. Lillebroren min var med og vi hadde med ett eller annet brett som vi badet med. Er helt utkjørt etter å ha badet så mye og falt av brettet hundre ganger også den varmen som tapper energi da! Men deilig da, spesielt siden jeg ikke skal reise noen steder i år for å komme til solen og varmen. 
Så nå er jeg kommet meg hjem og har sittet meg ned i sofaen med Bones på tv og litt sjokolade og brus, Blir en tidlig kveld på meg kjenner jeg, stuptrøtt! 

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har! ♥​

Pregnancy cravings #2

I det siste har jeg cravet disse spicy nudlene fra AsiaMat butikken her på Os. Jeg eeeelsker de. Selv om det svir litt rundt munnen og i halsen og jeg sitter på do etterpå så MÅ jeg ha disse. Eneste problemet er at de koster 30kr… Men vell verdt ♥ Jeg har egentlig aldri likt sterk mat faktisk, tåler det egentlig ikke. Men men, ting endrer seg når man er gravid tydeligvis! Så nå er sterk mat min favoritt mat. Så disse nudlene er min pregnancy craving nr.2, min nr.1 er sjokomelk som jeg må drikke ett glass av hver morning før jeg kan spise noe, haha! 

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har! ♥

The glory of being pregnant

Er ikke de dagene man er kvalm, sliten og emosjonell, som jeg er i dag haha! Jeg sov dårlig i natt, drømte masse rart og gikk på do hundre ganger. I tillegg ble jeg vekket av noe brak ovenfor, hørtes ut som om de mistet ett møbel og så trampet i sinne rett over soverommet mitt, veldig gøy! Skal ikke klage, klokken var tross alt ti om morningen. Så i dag har jeg ikke gjort annet enn det vanlige, se på Bones, spise, drikke, gå på do, hekle. Veldig gøy med sånne dager, haha! Men men, man får jo verdens fineste gave ut av alt dette ♥

Ikke glem spørsmålsrunden jeg har! ♥