100% hjemmelaget middag – oppskrift

På søndag lagde jeg en helt hjemmelaget middag, blomkålsuppe og brasilianske ostebrød! Det var kjempe godt og vell verdt tiden og oppvasken. 

Blomkålsuppe
Jeg har ikke peiling på hvor mye av alt som skal til, her må man bare prøve seg frem rett og slett!
♥Kok opp blomkål og stilker for seg selv.
♥Smelt så smør.
♥Hell vannet fra blomkålen ut når du kjenner de er litt myke, ikke for myke!
♥Så må du helle i fløte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smør og litt mel og litt kraft fra stilkene. Altså må du kjenne deg til både konsistent og smak her helt uten noe så og så mye dl og ml og ts og ss.
♥Jeg brukte også litt salt og pepper for å få litt mer smak på! Når du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomkålen. 
♥Jeg brukte 3dl matfløte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte også ett helt blomkålhode. Smøret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og så er det bare å smake og føle seg frem, haha! 

Basilianske ostebrød
2,5 dl H-melk
1,25 dl nøytral olje, f.eks. raps
1 ts salt
3 dl tapiokamel (fås kjøpt i asiatiske butikker)
2 store egg
3 dl revet parmesanost

♥Sett ovnen på 230 grader.
♥Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rør av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rør godt. Deigen vil være kornete dette tidspunktet.
♥Hell deigen over i en kjøkkenmaskin og la den avkjøles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta på den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal nå være veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt løs bolledeig.
♥Nå skal deigen deles i fine brød. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom på bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet før du tar en ny bit av deigen.
♥Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brødene har hevet seg, er tørre på utsiden og de begynner å bli gyllenbrune under. Avkjøl i noen minutter før de spises varme.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg