Hjemmeheklet babyteppe

For 3uker siden mener jeg, begynte jeg på ett babyteppe til den lille. Min nye hobby er rett og slett hekling! Jeg elsker det og gleder meg til jeg får lært meg mange flere mønstre og kanskje jeg etterhvert kan hekle mer enn bare tepper og vaskekluter, haha! Synes faktisk jeg begynner å bli ganske flink på heklingen nå, var jo faktisk ikke så vanskelig.
Jeg bruker bare vanlig babygarn fra europris og heklenål 3,5mm. Det er 200 luftmasker i bredden. Jeg har heklet stavmasker annenhver linje og fastmasker annenhver linje bare for å få litt variasjoner i mønsteret på teppet. Jeg aner ikke hvor stort det vil bli i lengden, jeg har i alle fall 8 garn å bruke opp før jeg skal begynne på kanten rundt hele teppet. Har så langt snart brukt 4 garn, så det blir stort! Hvis jeg ikke tar helt feil er det vell 80 eller 90cm i bredden. Det finnes forresten mange videoer på youtube som viser kjempe enkelt hvordan man skal legge opp luftmasker, stavmasker, fastmasker og andre type masker! 

Har fått noen kommentarer på at jeg er hoppet rett til oldemor fasen i livet pga heklingen, men det kan jeg ikke forstå, haha! Hekling er en hobby lik alle andre hobbyer og noe alle i alle aldersgrupper kan holde på med. Det er tidsfordriv og det er gøy. Gleder meg til min lille kommer til verden så vi får brukt teppet ♥

Siste innlegg