Er blogg blitt en deppeside?

Vær så snill, ikke hat meg. Forstå heller, les hele teksten før dere dømmer.

Jeg har ikke blogget lenge, jeg har vært flere måneder vekke fra blogg.no faktisk! Men nå når jeg er en aktiv blogger, gjør mitt beste for å finne lesere som vil like det jeg skriver, finner jeg ingen. Jeg forstår at det er mange som har det vondt her i verden, men hva hjelper det å legge det ut på en offentlig side hvor alle kan se det? Du føler sikkert du får masse støtte, men hvilken støtte er det at folk sitter bak kjermen, kun leser en setning av det du har skrevet og skriver “stakkars deg” “håper det går bedre” osv. 
Jeg er så lei! Jeg finner nesten, nesten ingen glade, positive, spennende blogger lengre, folk som deler sitt gode humør. Hvor er de blitt av? Jeg ser det hver eneste dag når jeg leiter etter blogger å lese, ja, for jeg leser faktisk. Men ikke om du har skrevet masse deprimerende ting, for jeg vil ikke bli deprimert selv. Og ikke vet jeg hva jeg skal skrive til sånt heller, for hvilken hjelp kan jeg gi med å sitte bak kjermen og skrive “stakkars deg”? 
Jeg sier ikke at jeg ikke vil disse personene skal dele sin smerte, men del smerten deres med familie, venner, noen dere kan snakke med fysisk, gi en klem til fysisk. Ikke psykisk, for psykisk varer ikke mer en to min så er smerten tilbake. Vend deg heller til noen som kan gi deg en god og lang klem, en som kan sove over hos deg bare for å sørge for at du har det bra. Jeg klarer ikke se på sånt, jeg klarer ikke svare, og jeg klarer ikke vise min medfølelse med disse, jeg kjenner dere ikke. Jeg vet ikke hvem dere er, dere bor mil unna meg. Allikavell vil jeg gi dere alle en god klem og si at det går over, og at du kan ringe meg så skal jeg sørge for at du har det bra. Det kan jeg kun gjøre med mine venner, venner som kan møtes fysisk. 

#fysisk #psykisk #smerte #skjønnhet #venner #følelser 

8 kommentarer
  1. Det er kanskje en måte for folk å “tømme seg på”. Jeg synes blogger er litt sånt enten eller, at enten skriver man ikke så mye om følelser og slikt, ellers så gjør man det. Men det er kanskje få “gladbloggere”. Jeg synes iallefall det er fint å fokusere på det positive på en blogg, for det er bedre å spre glede enn sorg. Allikevel kan det jo komme et innlegg i ny og ne, hvis det er noe spesielt. Men det er jo da ofte unntak, ikke noen faste klageinnlegg. 🙂 Man merker også hvem som ikke leser blogginnleggene i det hele tatt. Hvis du har skrevet et innlegg med mange meninger, så kommer kommentaren “så fin kjole”, eller noe sånt.. Menmen, noen ganger kan det være fint med tilbakemelding fra andre enn nære og kjære. Allikevel som du sier, hvis man sliter burde man jo heller søke hjelp hos noen som kan hjelpe deg litt mer enn å legge igjen en kommentar om at det er synd på deg.
   Dette var et bra innlegg forresten, fint du deler meningene dine! 🙂

  2. Jeg begynte i hovedsak å blogge for å befri meg selv fra tabuet og skammen som følger med psykisk lidelse! Jeg har holdt veldig mye inne i meg de siste årene og det har ført til større selvhat. Ettersom jeg begynte å få følger og lesere oppdaget jeg at jeg kan bidra til at andre forstår, jeg oppdaget at andre tar lærdom i deg jeg skriver og at jeg kan hjelpe. Jeg bruker bloggen til å informere og lære andre om psykiske sykdommer, for de blir det ikke færre av fremover. Jeg har selv funnet styrke og terapi i å være åpen, ja rett og slett meg selv. Jeg kombinerer seriøse og reflektere innlegg med små gleder, turer, mat og fine stunder. For jeg har masse gode dager 🙂
   Leser bloggen din i ny og ne, du er flink! Ønsker deg ei riktig god jul 🙂
   Klem fra Jea

  3. Det må jeg også legge til, jeg blir på ingen måte friskere av at noen sier “stakkars deg”, smertene er det uansett, men det er fint og se at man ikke er alene. Jeg går i terapi to ganger i uken, jeg har tett oppfølging og jobber beinhardt for å bli bedre. Jeg syntes det er fint at vi skriver om ulike temaer, noen er gode på sminke, andre er flinke til mote, samtidig er det mange som er flinke til å prate om tunge ting. Vi har alle ulike egenskaper på godt og vondt. Jeg heier på alle uansett om det er sminke og interiør eller sterke historier! 🙂

  4. Anonym: så lenge man ikke skriver KUN sånne innlegg, så ser jeg ikke noe problem med det. god jul til deg og! er bra du har funnet en løsning 🙂 takk!

  5. Jeanette Amundsen: jeg ser bare så mange som sliter men ikke gjør noe annet enn å skrive om det på en blogg, men det er bra du finner hjelp utenfor bloggen også! 🙂

  6. Jeg har også lest mange sånne innlegg, jeg får vondt av de personene, for man kan liksom ikke hjelpe. Syntes ikke en blogg skal være basert på kunn sånne innlegg.
   Bra skrevet <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg