hits
Gode og luftige boller

 • INNLEGG POSTET : 21.01.2018, 12:47

Jeg sa jo torsdag kveld at jeg skulle lage boller og legge ut oppskriften, så glemte jeg alt og bloggen ble først husket i dag. Beklager det! Men her er i alle fall oppskriften. Bollene er best når de er nylagde, etter en dag blir de litt for faste og seige. Men jeg skal definitivt bruke oppskriften igjen. Jeg doblet oppskriften og fikk 19 boller til sammen da. 

INGREDIENSER

♥ 450 g hvetemel

♥ 50 g sukker

♥ 1/2 pakke fersk gjær

♥ 2 klyper salt

♥ 3 ts kardemomme

♥ 2 dl helmelk

♥ 1 stort egg

♥ 75 g romtemperert smør i terninger

♥ 1 stk egg til pensling

Jeg brukte en kjøkkenmaskin sånn at deigen fikk eltet skikkelig godt og jeg slapp alt det harde arbeidet, haha! Du starter med å blande alt det tørre, altså hvetemel, sukker, gjær, salt, kardemomme. Gjæren smuldret jeg oppi alt. Pass på at du ikke får salt oppå gjæren, salt dreper gjær.

Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de tørre ingrediensene og elt med eltekrok i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i litt, altså bittelitt, mer melk.

Når det har gått 10min tar du romtemperert smørterninger oppi. Når du har tilsatt alt skal deigen elte i 10-15min til. 

Smør en bolle med litt olje og ha deigen oppi. Dekk med plastfolie og la deigen heve. Jeg tok deigen på badet på varmekablene så den hevet fortere. Den skal i alle fall bli dobbel størrelse, ca.1time. 

Når deigen er ferdig, knar du den litt på kjøkkenbenken med litt mel på hendene og benken. Rull den ut som en pølse og skjær opp biter som du ruller i hendene. Vil du ha skillingsboller må du flate deigen ut i en firkant, så flatt som du kan. Smøre på smør og strø på med kanel og sukker. Så ruller du deigen og skjærer opp. Du legger de på en form og trykker de lett ned. 

Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at bollene har blitt store og fine. Så er det bare til å pensle de med egg og steke på 180 grader i ca. 15-18 minutter. 


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • Proteinrundstykker

  • INNLEGG POSTET : 19.10.2017, 13:42

  Disse tar bare 30min å lage totalt med stekingen og så er de sinnsykt gode og sunne! 

  Oppskrift på ca.7 mellomstore
  ♥5dl havregryn
  ♥250g cottage cheese
  ♥3 egg
  ♥1 ts bakepulver
  ♥2 ss sesamfrø
  ♥1 klype salt
  ♥Solsikkekjerner 

  Sett stekeovnen på 200grader.
  Bare bland alt sammen og rull de ut som noen boller på stekeplaten. 
  Topp de med hva du ønsker (sesamfrø, solsikkekjerner, linfrø)
  La de steke på midterste rille i 15-20min. 

  Og voila! Du har frokost, lunsj og kvelds. 


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • Spinatpannekaker

  • INNLEGG POSTET : 18.10.2017, 18:43

  Disse er både gode og sunne! Plus, hvis du klarer å la være å svi de som jeg ikke klarte, så har de en ekstremt fin grønnfarge av spinaten, haha! De smakte ikke spinat, de var derimot litt søte, vanlige pannekaker rett og slett. Bare mye sunnere og bedre synes jeg!

  Spinatpannekaker
  ♥2dl havregryn
  ♥1dl kokosmel
  ♥4ss kesam
  ♥2 egg
  ♥1,5 neve spinat
  ♥1dl melk
  ♥Kardemomme, kanel, bakepulver, sukrin+

  Jeg kjørte alt i smoothiemaskinen rett og slett fordi det er enklest med tanken på spinaten. røren er veldig tykk så kan være lurt å bruke pittelitt mer melk enn det som står, føl deg frem! Jeg stekte disse med olivenolje i stedenfor smør bare fordi det er litt sunnere. Jeg brukte Philadelphia Light som fyll, men du kan vell bruke de du liker best eller ingenting, her er ingen fasit! Disse smakte herlig og er verdt ett forsøk på å bli sunnere. 


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • TORO Scones

  • INNLEGG POSTET : 12.09.2017, 11:55

  God morgen alle sammen! Idag er jeg faktisk ikke helt pigg. Jeg har sovet ekstremt dårlig fordi jeg ikke har kunne svelget eller pustet med munnen fordi halsen min er så vond! Begynner helt sikkert å bli forkjølet, så da holder jeg meg unna trening i dag. Kommer ikke til å klare å yte mitt beste nå i denne formen uansett, kjenner at bare å spise eller gå er ekstremt tungt i dag, hodet mitt føles ut som en murstein rett og slett. Men jeg var pigg nok til å lage meg en kjempe god frokost da!

  Hadde fått denne pakken av mamma på søndag, ikke hatt tid til å lage det før i dag, men i dag måtte jeg for jeg hadde ikke noe annet å spise til frokost, haha! Frokost er jo veldig viktig. Det eneste du trenger til denne er 2,5dl vann. Thats it. Du blander posens innhold med 2,5dl vann, deler deigen i to og flater dem litt ut, så deler du de to delene i 4 med en kniv, ikke kjær helt gjennom. Så tar du den i ovnen på 220C på midterste rille i 15min, og vips, du har en super god og sunn frokost! De hever seg litt i ovnen så lurt å flate de litt ekstra ut før du kjærer i dem. 


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • Sunn middagspai (glutenfri)

  • INNLEGG POSTET : 07.09.2017, 21:23

  Hei! Hadde veldig lyst til å dele denne paien med dere, lagde den i går riktig nok men er først nå jeg har fått tid til å sitte meg ned for å skrive oppskriften til dere. 

  BUNN:
  ♥ 400g glutenfritt grovt mel
  ♥ 2ss fiberhusk
  ♥ 200g margarin/smør
  ♥ 2dl vann

  FYLL:
  ♥ 1pk kyllingkjøttdeig eller 8 kyllingfilét
  ♥ 2 fedd hvitløk
  ♥ 400g ruccola
  ♥ 10stk egg
  ♥ 6dl melk
  ♥ 2ss margarin
  ♥ Salt og pepper
  ♥ Revet ost

  Start med å blande 2ss fiberhusk med 2dl vann og la det stå noen minutter (det sveller). Deretter blander du alt i en food processor. Legg paideigen i kjølekapet mens du lager fyllet. 
  Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter å bruse, og stek kyllingbitene og finhakket løk. Eller stek kyllingkjøttdeigen som vanlig og tilsett finhakket løk når kjøttdeigen nærmer seg ferdig. Tilsett renset og vasket ruccola og fres det til ruccola faller sammen. 
  Sett ovnen på 200°C. Trykk deigen i en paiform og forstek paien i 15min. Legg så kyllingbitene/kyllingkjøttdeigen på den forstekte bunnen. Hell så over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss litt ost på toppen og stek paien videre i 25min til den er gyllenbrun. 


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • Hjemmelaget lasagne - oppskrift

  • INNLEGG POSTET : 04.04.2016, 10:00

  Åååh, nam! Denne var sååå god! Så jeg må bare dele oppskriften med dere. Ser den ikke god ut? 

  ♥ 2 pk kyllingkjøttdeig
  ♥ En halv squash
  ♥ En boks hakkete tomater
  ♥ Revet ost
  ♥ 3dl Creme fraiche
  ♥ Lasagne plater


  Stek kjøttdeigen, ha på litt salt om det ikke allerede er salt i kjøttdeigen. Bland en boks hakkete tomater og 3dl creme fraiche sammen med kjøttdeigen. Skjær squahsen i biter, tykke men små! Så blander du alt i en form. Vi hadde halve siden med kun squash og halve med kun lasagne plater. Siden med Squash i bare blander du alt sammen i en røre oppi formen, siden med lasagne plater bygger du opp; kjøttdeig, lasagne plater og så kjøttdeig igjen. Så har du så mye ost du vil oppå alt sammen! Ha den i ovnen på 175grader i 30-35min.
  Som tilbehør kan du ha den salaten du liker. Nå hadde ikke vi noe tilbehør fordi vi rett og slett glemte det... Jaja!   #mat #lasagne #oppskrift #matlaging #helgemat #nam #skjønnhetsblogg


 • Publisert i kategorien Oppskrifter
 • Oppskrift: Blomkålsuppe

  • INNLEGG POSTET : 30.03.2016, 19:40

  Jeg elsker å lage mat. Spesielt mat fra bunnen av! Jeg elsker å teste meg selv på matlagingsfronten, og i dag testet jeg den skikkelig ut! Jeg fikk en halvveis oppskrift av min farmor på en blomkålsuppe. Dere kan jo bare tenke dere var jeg mener med halvveis. Sånn her så oppskriften ut;

  ♥Kok opp blomkål og stilker for seg selv. ♥Smelt så smør. ♥Hell vannet fra blomkålen ut når du kjenner de er litt myke, ikke for myke! ♥Så må du helle i fløte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smør og litt mel og litt kraft fra stilkene. Altså må du kjenne deg til både konsistent og smak her helt uten noe så og så mye dl og ml og ts og ss. ♥Jeg brukte også litt salt og pepper for å få litt mer smak på! Når du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomkålen. 
  ♥Jeg brukte 3dl matfløte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte også ett helt blomkålhode. Smøret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og så er det bare å smake og føle seg frem, haha! 


  Resultatet ble i alle fall kjempe godt og jeg skal skrive den opp i oppskrift boken min! Denne skal lages igjen. Nå sitter jeg helt alene i leiligheten og har ikke peiling på hva jeg skal gjøre på.. Kjøkkenet er gjort rent etter dagens middag og badet ble gjort i går, samt gulv i alle rom. Vi har enda ikke tv så er ikke mye å gjøre annet enn å sitte på pc'n. Nå har vi riktig nok bestilt oss en tv da, satser på at den kommer på fredag! Håper virkelig det, vil kunne se film på enn 55 tommer flatskjerm på søndag bakfull eller hangover and you name it. 

  #mat #matlaging #brainstorm #skjønnhet #beauty #skjønnhetsblogg #blomkålsuppe #food


 • Publisert i kategorien Oppskrifter