hits




100% hjemmelaget middag - oppskrift

  • INNLEGG POSTET : 30.07.2018, 12:00

P sndag lagde jeg en helt hjemmelaget middag, blomklsuppe og brasilianske ostebrd! Det var kjempe godt og vell verdt tiden og oppvasken. 

Blomklsuppe
Jeg har ikke peiling p hvor mye av alt som skal til, her m man bare prve seg frem rett og slett!
♥Kok opp blomkl og stilker for seg selv.
♥Smelt s smr.
♥Hell vannet fra blomklen ut nr du kjenner de er litt myke, ikke for myke!
♥S m du helle i flte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smr og litt mel og litt kraft fra stilkene. Alts m du kjenne deg til bde konsistent og smak her helt uten noe s og s mye dl og ml og ts og ss.
♥Jeg brukte ogs litt salt og pepper for f litt mer smak p! Nr du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomklen. 
♥Jeg brukte 3dl matflte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte ogs ett helt blomklhode. Smret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og s er det bare smake og fle seg frem, haha! 

Basilianske ostebrd
2,5 dl H-melk
1,25 dl nytral olje, f.eks. raps
1 ts salt
3 dl tapiokamel (fs kjpt i asiatiske butikker)
2 store egg
3 dl revet parmesanost

♥Sett ovnen p 230 grader.
♥Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rr av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rr godt. Deigen vil vre kornete dette tidspunktet.
♥Hell deigen over i en kjkkenmaskin og la den avkjles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta p den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal n vre veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt ls bolledeig.
♥N skal deigen deles i fine brd. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom p bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet fr du tar en ny bit av deigen.
♥Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brdene har hevet seg, er trre p utsiden og de begynner bli gyllenbrune under. Avkjl i noen minutter fr de spises varme.


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Gode og luftige boller

    • INNLEGG POSTET : 21.01.2018, 12:47

    Jeg sa jo torsdag kveld at jeg skulle lage boller og legge ut oppskriften, s glemte jeg alt og bloggen ble frst husket i dag. Beklager det! Men her er i alle fall oppskriften. Bollene er best nr de er nylagde, etter en dag blir de litt for faste og seige. Men jeg skal definitivt bruke oppskriften igjen. Jeg doblet oppskriften og fikk 19 boller til sammen da. 

    INGREDIENSER

    ♥ 450 g hvetemel

    ♥ 50 g sukker

    ♥ 1/2 pakke fersk gjr

    ♥ 2 klyper salt

    ♥ 3 ts kardemomme

    ♥ 2 dl helmelk

    ♥ 1 stort egg

    ♥ 75 g romtemperert smr i terninger

    ♥ 1 stk egg til pensling

    Jeg brukte en kjkkenmaskin snn at deigen fikk eltet skikkelig godt og jeg slapp alt det harde arbeidet, haha! Du starter med blande alt det trre, alts hvetemel, sukker, gjr, salt, kardemomme. Gjren smuldret jeg oppi alt. Pass p at du ikke fr salt opp gjren, salt dreper gjr.

    Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de trre ingrediensene og elt med eltekrok i 10-15 minutter p lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er trr s kan du ha i litt, alts bittelitt, mer melk.

    Nr det har gtt 10min tar du romtemperert smrterninger oppi. Nr du har tilsatt alt skal deigen elte i 10-15min til. 

    Smr en bolle med litt olje og ha deigen oppi. Dekk med plastfolie og la deigen heve. Jeg tok deigen p badet p varmekablene s den hevet fortere. Den skal i alle fall bli dobbel strrelse, ca.1time. 

    Nr deigen er ferdig, knar du den litt p kjkkenbenken med litt mel p hendene og benken. Rull den ut som en plse og skjr opp biter som du ruller i hendene. Vil du ha skillingsboller m du flate deigen ut i en firkant, s flatt som du kan. Smre p smr og str p med kanel og sukker. S ruller du deigen og skjrer opp. Du legger de p en form og trykker de lett ned. 

    Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at bollene har blitt store og fine. S er det bare til pensle de med egg og steke p 180 grader i ca. 15-18 minutter. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Proteinrundstykker

    • INNLEGG POSTET : 19.10.2017, 13:42

    Disse tar bare 30min lage totalt med stekingen og s er de sinnsykt gode og sunne! 

    Oppskrift p ca.7 mellomstore
    ♥5dl havregryn
    ♥250g cottage cheese
    ♥3 egg
    ♥1 ts bakepulver
    ♥2 ss sesamfr
    ♥1 klype salt
    ♥Solsikkekjerner 

    Sett stekeovnen p 200grader.
    Bare bland alt sammen og rull de ut som noen boller p stekeplaten. 
    Topp de med hva du nsker (sesamfr, solsikkekjerner, linfr)
    La de steke p midterste rille i 15-20min. 

    Og voila! Du har frokost, lunsj og kvelds. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Spinatpannekaker

    • INNLEGG POSTET : 18.10.2017, 18:43

    Disse er bde gode og sunne! Plus, hvis du klarer la vre svi de som jeg ikke klarte, s har de en ekstremt fin grnnfarge av spinaten, haha! De smakte ikke spinat, de var derimot litt ste, vanlige pannekaker rett og slett. Bare mye sunnere og bedre synes jeg!

    Spinatpannekaker
    ♥2dl havregryn
    ♥1dl kokosmel
    ♥4ss kesam
    ♥2 egg
    ♥1,5 neve spinat
    ♥1dl melk
    ♥Kardemomme, kanel, bakepulver, sukrin+

    Jeg kjrte alt i smoothiemaskinen rett og slett fordi det er enklest med tanken p spinaten. rren er veldig tykk s kan vre lurt bruke pittelitt mer melk enn det som str, fl deg frem! Jeg stekte disse med olivenolje i stedenfor smr bare fordi det er litt sunnere. Jeg brukte Philadelphia Light som fyll, men du kan vell bruke de du liker best eller ingenting, her er ingen fasit! Disse smakte herlig og er verdt ett forsk p bli sunnere. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • TORO Scones

    • INNLEGG POSTET : 12.09.2017, 11:55

    God morgen alle sammen! Idag er jeg faktisk ikke helt pigg. Jeg har sovet ekstremt drlig fordi jeg ikke har kunne svelget eller pustet med munnen fordi halsen min er s vond! Begynner helt sikkert bli forkjlet, s da holder jeg meg unna trening i dag. Kommer ikke til klare yte mitt beste n i denne formen uansett, kjenner at bare spise eller g er ekstremt tungt i dag, hodet mitt fles ut som en murstein rett og slett. Men jeg var pigg nok til lage meg en kjempe god frokost da!

    Hadde ftt denne pakken av mamma p sndag, ikke hatt tid til lage det fr i dag, men i dag mtte jeg for jeg hadde ikke noe annet spise til frokost, haha! Frokost er jo veldig viktig. Det eneste du trenger til denne er 2,5dl vann. Thats it. Du blander posens innhold med 2,5dl vann, deler deigen i to og flater dem litt ut, s deler du de to delene i 4 med en kniv, ikke kjr helt gjennom. S tar du den i ovnen p 220C p midterste rille i 15min, og vips, du har en super god og sunn frokost! De hever seg litt i ovnen s lurt flate de litt ekstra ut fr du kjrer i dem. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Sunn middagspai (glutenfri)

    • INNLEGG POSTET : 07.09.2017, 21:23

    Hei! Hadde veldig lyst til dele denne paien med dere, lagde den i gr riktig nok men er frst n jeg har ftt tid til sitte meg ned for skrive oppskriften til dere. 

    BUNN:
    ♥ 400g glutenfritt grovt mel
    ♥ 2ss fiberhusk
    ♥ 200g margarin/smr
    ♥ 2dl vann

    FYLL:
    ♥ 1pk kyllingkjttdeig eller 8 kyllingfilt
    ♥ 2 fedd hvitlk
    ♥ 400g ruccola
    ♥ 10stk egg
    ♥ 6dl melk
    ♥ 2ss margarin
    ♥ Salt og pepper
    ♥ Revet ost

    Start med blande 2ss fiberhusk med 2dl vann og la det st noen minutter (det sveller). Deretter blander du alt i en food processor. Legg paideigen i kjlekapet mens du lager fyllet. 
    Ha margarin eller olje i en varm stekepanne. Vent til margarinen slutter bruse, og stek kyllingbitene og finhakket lk. Eller stek kyllingkjttdeigen som vanlig og tilsett finhakket lk nr kjttdeigen nrmer seg ferdig. Tilsett renset og vasket ruccola og fres det til ruccola faller sammen. 
    Sett ovnen p 200C. Trykk deigen i en paiform og forstek paien i 15min. Legg s kyllingbitene/kyllingkjttdeigen p den forstekte bunnen. Hell s over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss litt ost p toppen og stek paien videre i 25min til den er gyllenbrun. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Hjemmelaget lasagne - oppskrift

    • INNLEGG POSTET : 04.04.2016, 10:00

    h, nam! Denne var s god! S jeg m bare dele oppskriften med dere. Ser den ikke god ut? 

    ♥ 2 pk kyllingkjttdeig
    ♥ En halv squash
    ♥ En boks hakkete tomater
    ♥ Revet ost
    ♥ 3dl Creme fraiche
    ♥ Lasagne plater


    Stek kjttdeigen, ha p litt salt om det ikke allerede er salt i kjttdeigen. Bland en boks hakkete tomater og 3dl creme fraiche sammen med kjttdeigen. Skjr squahsen i biter, tykke men sm! S blander du alt i en form. Vi hadde halve siden med kun squash og halve med kun lasagne plater. Siden med Squash i bare blander du alt sammen i en rre oppi formen, siden med lasagne plater bygger du opp; kjttdeig, lasagne plater og s kjttdeig igjen. S har du s mye ost du vil opp alt sammen! Ha den i ovnen p 175grader i 30-35min.
    Som tilbehr kan du ha den salaten du liker. N hadde ikke vi noe tilbehr fordi vi rett og slett glemte det... Jaja! 



    #mat #lasagne #oppskrift #matlaging #helgemat #nam #skjnnhetsblogg


  • Publisert i kategorien Oppskrifter




  • Oppskrift: Blomklsuppe

    • INNLEGG POSTET : 30.03.2016, 19:40

    Jeg elsker lage mat. Spesielt mat fra bunnen av! Jeg elsker teste meg selv p matlagingsfronten, og i dag testet jeg den skikkelig ut! Jeg fikk en halvveis oppskrift av min farmor p en blomklsuppe. Dere kan jo bare tenke dere var jeg mener med halvveis. Snn her s oppskriften ut;

    ♥Kok opp blomkl og stilker for seg selv. ♥Smelt s smr. ♥Hell vannet fra blomklen ut nr du kjenner de er litt myke, ikke for myke! ♥S m du helle i flte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smr og litt mel og litt kraft fra stilkene. Alts m du kjenne deg til bde konsistent og smak her helt uten noe s og s mye dl og ml og ts og ss. ♥Jeg brukte ogs litt salt og pepper for f litt mer smak p! Nr du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomklen. 
    ♥Jeg brukte 3dl matflte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte ogs ett helt blomklhode. Smret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og s er det bare smake og fle seg frem, haha! 


    Resultatet ble i alle fall kjempe godt og jeg skal skrive den opp i oppskrift boken min! Denne skal lages igjen. N sitter jeg helt alene i leiligheten og har ikke peiling p hva jeg skal gjre p.. Kjkkenet er gjort rent etter dagens middag og badet ble gjort i gr, samt gulv i alle rom. Vi har enda ikke tv s er ikke mye gjre annet enn sitte p pc'n. N har vi riktig nok bestilt oss en tv da, satser p at den kommer p fredag! Hper virkelig det, vil kunne se film p enn 55 tommer flatskjerm p sndag bakfull eller hangover and you name it. 

    #mat #matlaging #brainstorm #skjnnhet #beauty #skjnnhetsblogg #blomklsuppe #food


  • Publisert i kategorien Oppskrifter