hits






100% hjemmelaget middag - oppskrift

  • INNLEGG POSTET : 30.07.2018, 12:00

P sndag lagde jeg en helt hjemmelaget middag, blomklsuppe og brasilianske ostebrd! Det var kjempe godt og vell verdt tiden og oppvasken. 

Blomklsuppe
Jeg har ikke peiling p hvor mye av alt som skal til, her m man bare prve seg frem rett og slett!
♥Kok opp blomkl og stilker for seg selv.
♥Smelt s smr.
♥Hell vannet fra blomklen ut nr du kjenner de er litt myke, ikke for myke!
♥S m du helle i flte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smr og litt mel og litt kraft fra stilkene. Alts m du kjenne deg til bde konsistent og smak her helt uten noe s og s mye dl og ml og ts og ss.
♥Jeg brukte ogs litt salt og pepper for f litt mer smak p! Nr du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomklen. 
♥Jeg brukte 3dl matflte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte ogs ett helt blomklhode. Smret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og s er det bare smake og fle seg frem, haha! 

Basilianske ostebrd
2,5 dl H-melk
1,25 dl nytral olje, f.eks. raps
1 ts salt
3 dl tapiokamel (fs kjpt i asiatiske butikker)
2 store egg
3 dl revet parmesanost

♥Sett ovnen p 230 grader.
♥Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rr av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rr godt. Deigen vil vre kornete dette tidspunktet.
♥Hell deigen over i en kjkkenmaskin og la den avkjles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta p den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal n vre veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt ls bolledeig.
♥N skal deigen deles i fine brd. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom p bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet fr du tar en ny bit av deigen.
♥Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brdene har hevet seg, er trre p utsiden og de begynner bli gyllenbrune under. Avkjl i noen minutter fr de spises varme.


  • Publisert i kategorien Oppskrifter



  • LEGG IGJEN KOMMENTAR