hits






Gode og luftige boller

  • INNLEGG POSTET : 21.01.2018, 12:47

Jeg sa jo torsdag kveld at jeg skulle lage boller og legge ut oppskriften, s glemte jeg alt og bloggen ble frst husket i dag. Beklager det! Men her er i alle fall oppskriften. Bollene er best nr de er nylagde, etter en dag blir de litt for faste og seige. Men jeg skal definitivt bruke oppskriften igjen. Jeg doblet oppskriften og fikk 19 boller til sammen da. 

INGREDIENSER

♥ 450 g hvetemel

♥ 50 g sukker

♥ 1/2 pakke fersk gjr

♥ 2 klyper salt

♥ 3 ts kardemomme

♥ 2 dl helmelk

♥ 1 stort egg

♥ 75 g romtemperert smr i terninger

♥ 1 stk egg til pensling

Jeg brukte en kjkkenmaskin snn at deigen fikk eltet skikkelig godt og jeg slapp alt det harde arbeidet, haha! Du starter med blande alt det trre, alts hvetemel, sukker, gjr, salt, kardemomme. Gjren smuldret jeg oppi alt. Pass p at du ikke fr salt opp gjren, salt dreper gjr.

Pisk sammen melk og egg og varm opp til litt under lunkent, ca. 30 grader. Hell melk/eggblandingen sammen med de trre ingrediensene og elt med eltekrok i 10-15 minutter p lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er trr s kan du ha i litt, alts bittelitt, mer melk.

Nr det har gtt 10min tar du romtemperert smrterninger oppi. Nr du har tilsatt alt skal deigen elte i 10-15min til. 

Smr en bolle med litt olje og ha deigen oppi. Dekk med plastfolie og la deigen heve. Jeg tok deigen p badet p varmekablene s den hevet fortere. Den skal i alle fall bli dobbel strrelse, ca.1time. 

Nr deigen er ferdig, knar du den litt p kjkkenbenken med litt mel p hendene og benken. Rull den ut som en plse og skjr opp biter som du ruller i hendene. Vil du ha skillingsboller m du flate deigen ut i en firkant, s flatt som du kan. Smre p smr og str p med kanel og sukker. S ruller du deigen og skjrer opp. Du legger de p en form og trykker de lett ned. 

Dekk med plastfolie og la etterheve i ca. 30-40 minutter eller til du ser at bollene har blitt store og fine. S er det bare til pensle de med egg og steke p 180 grader i ca. 15-18 minutter. 


  • Publisert i kategorien Oppskrifter



  • Victoria Larsen

    21.01.2018 kl.17:14

    Ser nydelige ut! :-)

    AnneAndersen

    23.01.2018 kl.02:44

    Victoria Larsen: Det var de! :)

    LEGG IGJEN KOMMENTAR