hits


Kjære alle hundeeiere; båndtvang

  • INNLEGG POSTET : 27.08.2017, 13:50

Jeg ser meg nødt til å skrive dette av gode grunner pga flere opplevelser på turen min i går. Opplevelser som var fine og skumle. 

Tenker dere noe særlig over båndtvangen? Tenker dere noe særlig over deres hund, og andre sin hund? Ser dere situasjonen fra den andre sin side? Nei, det tror jeg ikke det er mange som gjør. Mine foreldre sin hund, Sol, er veldig redd andre hunder faktisk. Og hun kan angripe om en annen hund kommer nærmt uten tillatelse. Dette kan ikke vi noe for, Sol er rett og slett bare redd pga tidligere hendelser. 

I går på fjellet opplevde vi flere ganger å møte på andre hunder uten bånd med eieren langt bak. Eieren har da ingen kontroll over sin hund. Flere ganger kom fremmede hunder uten bånd løpende mot Sol. Flere ganger ble det kaos og nesten en slosskamp. Dette er ikke vår feil. Sol var i bånd og vi hadde full kontroll over henne, kontrollen har vi så lenge det ikke kommer andre hunder uten bånd mot oss for å hilse. Enkelte steder gjelder båndtvangen hele året, noen steder gjelder båndtvangen kun noen måneder. Jeg vil likevell be alle hundeeiere om å tenke seg om når de går med hunden sin uten bånd. For hva om dere møter på en annen hund som ikke liker dette og kan gå til angrep? Da har ikke dere noen kontroll. 

Det var også noen ganger vi møtte på andre hunder i bånd hvor eieren stoppet når de så oss og sa de kunne vente så vi kunne gå forbi. Dette var veldig greit for vår del, vi pleier som oftest å stoppe og vente selv når det er noen trange steder, men her var det en annen som gjorde det. Ellers møtte vi også på noen som spurte først om det var greit at de hilste på hverandre. Jeg liker dere! Dere uten bånd på hundene; hva tenker dere? 

Vær så snill å tenk nøye gjennom det før dere går noen steder uten bånd på hunden. Dere har ingen kontroll hvis en annen hund angriper, mest sannsynlig går deres hund i forsvarsmodus og angriper tilbake. Det kan gå fryktelig galt, og det vil vell ingen? 

Det er også de menneskene som er redde for hunder. Skal man ikke ha litt respekt da og ha hundene i bånd så det ikke skjer noe gale og ingen blir redde?

Se ting fra en annen hunde eiers side.


  • Publisert i kategorien Følelser & Meninger  • LEGG IGJEN KOMMENTAR