hits


Oppskrift: Blomkålsuppe

 • INNLEGG POSTET : 30.03.2016, 19:40

Jeg elsker å lage mat. Spesielt mat fra bunnen av! Jeg elsker å teste meg selv på matlagingsfronten, og i dag testet jeg den skikkelig ut! Jeg fikk en halvveis oppskrift av min farmor på en blomkålsuppe. Dere kan jo bare tenke dere var jeg mener med halvveis. Sånn her så oppskriften ut;

♥Kok opp blomkål og stilker for seg selv. ♥Smelt så smør. ♥Hell vannet fra blomkålen ut når du kjenner de er litt myke, ikke for myke! ♥Så må du helle i fløte og litt melk oppi en panne sammen med smeltet smør og litt mel og litt kraft fra stilkene. Altså må du kjenne deg til både konsistent og smak her helt uten noe så og så mye dl og ml og ts og ss. ♥Jeg brukte også litt salt og pepper for å få litt mer smak på! Når du merker av sausen er tykk nok og god nok heller du i blomkålen. 
♥Jeg brukte 3dl matfløte og pittelitt melk, hvor mye vet jeg ikke. Brukte også ett helt blomkålhode. Smøret var vell ca.75ml eller 100ml? Mel var ca. 3ss. Og så er det bare å smake og føle seg frem, haha! 


Resultatet ble i alle fall kjempe godt og jeg skal skrive den opp i oppskrift boken min! Denne skal lages igjen. Nå sitter jeg helt alene i leiligheten og har ikke peiling på hva jeg skal gjøre på.. Kjøkkenet er gjort rent etter dagens middag og badet ble gjort i går, samt gulv i alle rom. Vi har enda ikke tv så er ikke mye å gjøre annet enn å sitte på pc'n. Nå har vi riktig nok bestilt oss en tv da, satser på at den kommer på fredag! Håper virkelig det, vil kunne se film på enn 55 tommer flatskjerm på søndag bakfull eller hangover and you name it. 

#mat #matlaging #brainstorm #skjønnhet #beauty #skjønnhetsblogg #blomkålsuppe #food


 • Publisert i kategorien Oppskrifter • evelin

  30.03.2016 kl.19:42

  nam det så godt ut ønsker deg en fn kveld:D

  AnneAndersen

  30.03.2016 kl.19:42

  evelin: Den var kjempe god! :) takk i lige så!

  Thea Linni

  30.03.2016 kl.19:44

  Så fantastisk godt ut! Blomkål kan jo brukes til så mye godt- glemmer det ofte men når jeg først spiser det er det jo kjempe godt:)

  AnneAndersen

  30.03.2016 kl.19:51

  Thea Linni: Ja! Det er sinnsykt godt, elsker det! :)

  LEGG IGJEN KOMMENTAR